(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
výborné cibulové bulky
Potřebné ingredience
2větší cibule olej(asi 10lžic) 500g Jizerky 1lřička cukru 1vrchovatá lžička soli 1 sypké kvasnice 430ml vlažné vody
Postup přípravy
na oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme pár minut vychladnout
smícháme mouku,kvasnice,cukr,sůl,přidáme orestovanou cibuli...zamíchat a postupně přidáváme vodu,těsto začne bublinkovat(je trošku řidší)dáme ho na půl hodiny kynout do trouby při40stupnich
Pak vyklopíme na vál a pomoučenýma rukama uždibujeme kusy těsta,ze kterých rychle vytvarujeme bulky,ty položíme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme olivovým olejem,pečeme při 200 asi 35min.
smícháme mouku,kvasnice,cukr,sůl,přidáme orestovanou cibuli...zamíchat a postupně přidáváme vodu,těsto začne bublinkovat(je trošku řidší)dáme ho na půl hodiny kynout do trouby při40stupnich
Pak vyklopíme na vál a pomoučenýma rukama uždibujeme kusy těsta,ze kterých rychle vytvarujeme bulky,ty položíme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme olivovým olejem,pečeme při 200 asi 35min.
hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
xlmakrela
(upraveno)
10. 12. 2013, 23:10
jé to pošlu mámě, třeba budou tátovi chutnat
xynika
(upraveno)
11. 12. 2013, 14:51
@xlmakrela
to mi pak dejte vědět
marcela apolena
(upraveno)
10. 12. 2013, 21:38
Vypadá to moc pěkně, ale nevím co to je Jizerka? Děkuju za odpověď..
xynika
(upraveno)
10. 12. 2013, 21:40
@marcela apolena
Dobrý den,Jizerka je druh bezlepkové mouky,ale můžete použít i bezlepkovou od Scharu